Pura Wonen
Image default
Woningen

Meer gezelligheid in huis met een parket- of laminaatvloer

De trend van zwart-wit, strak en minimaal heeft concurrentie gekregen van een interieur met meer warme kleuren. Als eerste denk je daarbij aan de basis van het geheel: de vloer. Wanneer deze de natuurlijke uitstraling van (echt) hout heeft, creëer je meer gezelligheid in welke kamer dan ook.

Inspiratie opdoen nabij Antwerpen

Of er nu echt hout gebruikt wordt door een bamboe parketvloer aan te leggen, of juist te kiezen voor laminaat, het effect is hetzelfde. Tip: ga daarvoor naar de vernieuwde showroom van FloorHouse Aartselaar, enkele kilometers ten zuiden van Antwerpen. Daar raak je als vanzelf geïnspireerd voor je nieuwe inrichting en bovendien is dit uitje mooi te combineren met een dagje in de stad.

Waarom naar de showroom?

Vanzelfsprekend heeft deze vloerenspecialist een webshop, maar er gaat niets boven het met eigen ogen beoordelen hoe de vloerdelen er in het echt uitzien. In de praktijk is dat namelijk altijd anders dan via een beeldscherm. Je vindt FloorHouse Aartselaar aan de Boomsesteenweg 59. Hier staat alles voor je uitgestald en laat je je informeren over de vele mogelijkheden – ook op het gebied van duurzaamheid.

Kiezen uit diverse soorten vloeren

Met meer dan 2000 vloeren is er een enorme voorraad om direct aan de wensen van de klant te voldoen. Het vloerenparadijs voorziet bijvoorbeeld in parket, laminaat, click-vinyl, kurk en tegels. Ook die laatste zijn in een houtachtige look te verkrijgen. Je komt er hier achter dat de trend van zwart-wit niet meer leidend is.

Vloerverwarming

We noemden net al het begrip duurzaamheid: het is een goed advies om tegelijk met het uitzoeken van een nieuwe vloer de aanleg van vloerverwarming te overwegen. Dit scheelt in stroomkosten en op deze manier zet je de warmere uitstraling van je vloer letterlijk kracht bij. Het is fijn om ’s morgens op je blote voeten door het huis te scharrelen en niet meer te rillen van de kou van de vloer.

Zelf leggen of laten leggen

FloorHouse voorziet in alle materialen en gereedschappen om zelf aan de slag te gaan met je nieuwe vloer, maar bijna vanzelfsprekend is er ook een plaatsingsdienst in het leven geroepen die de klant het werk uit handen neemt. Ook wat dat betreft is het raadzaam om de showroom te bezoeken: men heeft hier alle tijd om daarover met je mee te denken.

Hoe verder inrichten?

Is de nieuwe vloer naar tevredenheid gelegd, dan verdient de rest van het interieur eveneens een kritische blik. Vervang clichématige meubels door houten exemplaren (eventueel vintage van de kringloopwinkel!) en geef je huis een compleet nieuwe, maar tegelijk ouderwets gezellige uitstraling. Hout is terug van eigenlijk nooit weggeweest!