Pura Wonen
Image default
Verf

Welke modellen Blåkläder schilderbroeken zijn er?

 

Blåkläder is een Zweedse kledingfabrikant, die zich specialiseert in werkkleren. Kies je voor kwalitatieve, functionele en veilige werkkleding, dan is Blåkläder zeker een optie die je moet overwegen. De Zweedse fabrikant is toonaangevend in het ontwerpen en fabriceren van duurzame kleding met een goede uitstraling, waarbij gebruik wordt gemaakt van vijftig jaar ervaring en vakkennis. Blåkläder geeft een levenslange garantie op zijn producten en dit zegt genoeg. Blåkläder workwear is voor veel beroepsgroepen geschikt, waaronder schilders en stukadoors.

Blåkläder schilderkleding

De schilders- en stukadoorskleding van Blåkläder bestaat uit katoen met een dubbele laag stof, die ervoor zorgt dat verf goed geabsorbeerd wordt opdat deze niet op je huid gaat zitten. Dit is beter dan polyester dat gemakkelijk door kan lekken. Alle kledingstukken zijn voorzien van extra functies, waarvan een schilder veelal gebruik maakt. Zo heb je bijvoorbeeld duimstokzakken, zakken voor plamuurmessen en borstels en zeer praktische zakken voor kleiner gereedschap dat voor een verfklus nodig is.

De modellen Blåkläder schilderbroeken

Op dit moment heb je voor mannen twee collecties schilderbroeken: de Stretch It en de flexibele schilderbroeken.

Stretch It

Bij aanschaf van de Stretch It schilderbroeken krijg je momenteel zelfs een schilderspet erbij. Binnen de Stretch It collectie heb je vier lange broeken waaruit je kan kiezen. Niet alleen zit hierin een verschil in prijs, ook het aantal zakken verschilt. Bij de Cordura zitten zelfs zakken in de knieën. Dientengevolge betaal je voor deze meest uitgebreide schilderbroek ook €145.30. Verder heb je binnen de catalogus van Stretch It nog drie korte broeken, die eveneens in prijs en aantal zakken verschillen.

De flexibele schilderbroeken

Onder de flexibele schilderbroeken heb je iets meer keuze in modellen. Zo zijn er zowel lange als korte broeken, maar kun je ook kiezen uit een tussenmodel broek (driekwart) en complete overalls. De flexibele schilderbroeken is een vrij nieuwe collectie van Blåkläder waarbij comfort op de eerste plaats staat. Om die reden zijn de broeken ontworpen met stretch panelen en praktische zakken. De stretchpanelen bevinden zich op strategische plekken, zoals op de knieën, in het kruis, in de rug en op het zitvlak. Het duurste model is de Cordura lange broek met extra zakken op de knieën. Hiervoor betaal je €92.30. Voor een gemiddelde driekwart broek betaal je €54 en voor een korte broek circa €44.80.  

De schilderoveralls

Binnen de flexibele collectie heb je, zoals genoemd, ook twee complete schilderoveralls. De 2611 is een bretelbroek, die verstelbaar is in de taille. Er zitten verscheidene praktische zakken op de bretelbroek, waarvan de kniezakken en de Cordura versterkte achterzakken het voornaamst zijn. Bij de 2532, de Amerikaanse overall, heb je een stretchpaneel in je rug en bij de schoudernaad kun je je overall verstellen. Deze overall heeft een groot aantal praktische zakken en is Cordura versterkt op de knieën.