Pura Wonen
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor een lamellen overkapping?

Het terras vormt een steeds belangrijkere leefruimte van tegenwoordig, dus willen we het ook zo comfortabel mogelijk inrichten. Het is een plek waar we met onze familie en vrienden samenkomen om samen te genieten van een lekker hapje en drankje, om heerlijk tot ontspanning te komen op een mooie zomeravond. Je zou het kunnen beschouwen als een soort buitenwoonkamer. Maar iets waar niet vaak gedacht wordt is de overkapping. Lamellen overkappingen bieden een stijlvolle manier van jouw terras overkappen, zonder dat al het zonlicht wordt afgeschermd. Het bestaat uit een bepaalde constructie waarop lamellen zijn gemonteerd, die samen een waterdicht geheel vormen. Je krijgt dus niet alleen bescherming tegen zon maar ook regen. Ben jij benieuwd naar wat een lamellen overkapping allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Gebruiksgemak

Doordat de lamellen te verstellen zijn kun je ze precies instellen op jouw persoonlijke voorkeuren. Ze kunnen handmatig worden versteld, maar ook met een afstandsbediening, wat het leven toch weer een stukje makkelijker maakt. Doordat het zo makkelijk in gebruik is, kun je ook iedereen die op bezoek is uitleggen hoe de lamellen werken zodat ook zij kunnen bepalen wat ze fijn vinden. Zo kan er precies geregeld worden hoe zon of wind er in de ‘’binnenruimte’’ wordt toegelaten.

Elegant

Er zijn verschillende materialen waaruit de lamellen kunnen bestaan. Glas bijvoorbeeld geeft een zeer stijlvolle en elegante look. Glas zorgt er tevens ook voor dat warmte nog wel binnengelaten wordt, waardoor het ook lekker warm is als je op het terras onder je overkapping zit. Daarnaast kun je met andere materialen ervoor zorgen dat er schaduwen op je terras tevoorschijn komen, zodat je ook op een hete zomerdag lekker in de schaduw een boekje kan lezen. Er zijn verschillende modellen en designs waar je uit kunt kiezen, zodat jouw terras een hele fijne plek wordt om lange avonden door te brengen.

Op maat

Bij het aanschaffen van een lamellen overkapping is het erg belangrijk dat deze exact op maat worden gemaakt en gemonteerd. Hiervoor kun je terecht bij expert die dit kunnen doet. Het is namelijk best een klusje om het al maatwerk correct te verrichten. Daarnaast is het goed om na te denken over het soort materiaal en het kleurenpallet waar je voor zal kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor kleuren die passen bij de kleuren van je woning, of juist compleet iets anders zodat het een unieke uitstraling krijgt. Verder is het goed om rekening te houden met locaties voor waterafvoer, bijvoorbeeld bij regen.