Pura Wonen
Image default
Woningen

Tips voor het verhuizen

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Je moet je verhuizing tijdig aangeven bij de gemeente, verzekeringen afsluiten, je inschrijven bij instanties en je inboedel leegmaken. En zo zijn er nog veel meer zaken waar je achteraan moet. Hieronder vind je een aantal tips om je hierbij op weg te helpen.

Begin op tijd

Een van de belangrijkste dingen om te weten is dat je op tijd moet beginnen. Er valt namelijk veel te regelen. Begin direct met het inpakken van je inboedel zodra je verhuisdozen tot je beschikking hebt. Zorg ervoor dat je in ieder geval iedere dag wat doet. Als je het liever niet zelf wilt doen, kun je overwegen een ontruimingsbedrijf in te schakelen.  Een optie hiervoor is Huis leegmaken pro. Die zorgt dat al je inboedel wordt opgeruimd in korte tijd.

Checklist maken

Soepel verhuizen begint bij goed plannen. Hierbij is het verstandig alles vast te leggen. Als je alle taken die je voor je verhuizing moet doen op een to-do lijstje zet, kun je die lijst stap voor stap afwerken. Op deze checklist kun je dan de afgehandelde taken afstrepen. Zo zie je precies wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Deze manier van werken kan je rust en overzicht bieden tijdens het verhuizen.

Vraag om hulp

Vraag je vrienden en familie om mogelijk een handje te komen helpen bij iets. Veel mensen zijn vaak wat terughoudend als het neerkomt op het vragen om hulp, maar dit hoeft helemaal geen big deal te zijn. Het kan een hoop gezelligheid toevoegen om samen aan de slag te gaan met taken voor de verhuizing. Zorg er wel voor dat je niet al te veel van ze vraagt, om frustraties te voorkomen. Ze doen het tevens gratis en hebben waarschijnlijk zelf ook genoeg te doen op een dag. 

Belangrijke spullen

Het is handig om noodzakelijke en belangrijke dingen zoals je portemonnee, toilettas, sleutels en wat extra kleding apart houdt. Dit kan bijvoorbeeld in een koffer of sporttas. Zo ben je straks niet door alle dozen aan het graaien, op zoek naar je spullen.

 

 

 

 

https://www.huis-leegmaken-pro.be/