Pura Wonen
Image default
Woning en Tuin

Stof en kruimels zuigen met een kruimeldief

Als je vaak even snel wat kruimels, stof, haren of andere stukjes afval wilt opzuigen dan is het erg handig om daarvoor een kruimelzuiger te gebruiken. Wanneer je voor een beetje rommel de hele stofzuiger moet pakken dan wordt dat vaak niet gedaan. Een kruimelzuiger is een klein apparaat op een accu die je er gemakkelijk even bij kan pakken om kleine dingetjes op te zuigen. Tevens heeft een kruimeldief geen snoer. Met een kruimeldief kun je vaak ook net op plekken komen waar je met een gewone stofzuiger niet bij kunt.

Kruimeldief kopen? Met deze tips koop je een geschikte kruimelzuiger

Bij het kopen van een kruimelzuiger zal je zien dat er een heel groot aanbod is aan verschillende merken en verschillende kruimeldieven. Om een goede keuze te maken zijn er een aantal eigenschappen waar je rekening mee kunt houden als je een apparaat gaat kopen. We hebben ze voor je op een rij gezet zodat jij de beste kruimeldief die voor jou geschikt is kunt kopen.

– Groote opvangbak: de rommel en stof die je zuigt wordt opgevangen in een bak. Hoe meer je kunt opslaan hoe minder vaak je de bak hoeft te legen. Bij een grotere opvangbak kan het wel zijn dat de kruimeldief in totaliteit iets groter en zwaarder is.

– Nat en droogzuiger: veel kruimelzuigers kunnen alleen droge rommel en stof opzuigen. Er zijn echter ook kruimeldieven die vloeibare dingen zoals water kunnen opzuigen.

– Accuduur en gebruikstijd: met een goede accu hoeft het apparaat minder vaak aan het stroom en kun je er langer mee doen. Kijk dus goed naar de gebruiksduur op een volle accu en eventueel de tijd die de accu nodig heeft om weer op te laden.

– Zuigkracht: een kruimeldief met een sterkere accu zegt iets over de zuigkracht van het apparaat. Als je kijkt naar het voltage kun je stellen dat een kruimelzuiger met een hoger voltage accu meer zuigkracht heeft.

– Met of zonder een steel: je kunt kruimeldieven met en zonder steel kopen. Ook heb je zuigers met een afneembare steel zodat je ze zowel met als zonder steel kunt gebruiken, dit laatste is erg handig als je er verschillende klusjes mee wilt gaan doen.