Pura Wonen
Image default
Woning en Tuin

Badkamermeubels in verschillende soorten en maten

Badkamermeubels zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat je het zo gek niet kan bedenken of je kan er wel in passen in deze waterrijke ruimte van het huis. Douches, badkuipen en wastafels zijn niet alleen meer functioneel, maar uitgegroeid tot ware lusten voor het oog. En de opbergkasten en spiegels zijn tegenwoordig ook lang niet altijd meer saai en vormeloos. Je kan je badkamer omtoveren tot welke stijl dan ook: landelijk, modern, of romantisch. Het kan allemaal. Wat dat betreft hoeft je badkamer qua stijl niet meer onder te doen voor de woonkamer.

Badkamermeubels om bij weg te dromen

Badkamermeubels hebben de afgelopen jaren veel meer stijl en zelfs meer functie gekregen. Zo zijn er ook hele sets te koop. Denk aan de douche. Daar kan je tegenwoordig meer uit halen dan alleen een straaltje water. De regendouche zorgt ervoor dat je het water echt over je heen voelt stromen en de regenboogdouche geeft verschillende kleuren licht, afhankelijk van de temperatuur van het water.

Je kan zelfs infraroodlicht laten installeren voor verdere ontspanning van je spieren. Zo verzorg je jezelf niet alleen maar: je maakt er echt een dagelijks verwenmomentje van. En als je echt een waterrat bent, is daar natuurlijk nog de badkuip. Ga je voor een stijlvolle vierkante kuip, of wil je languit kunnen liggen in een ligbad? Een groot exemplaar kan een romantisch avondje extra goed doen…

Opbergkastjes als de blikvanger onder de badkamermeubels

Bij badkamermeubels denk je al gauw aan een douche of bad, maar ook de opbergkastjes voor je handdoeken en design wastafelkranen mogen niet aan deze opsomming ontbreken. Je kan kiezen voor moderne zwarte kastjes of ouderwets ogende houten, landelijke kastjes. Op deze manier vul de ruimte op op een manier die meteen wat meer aankleedt. Functie en stijl gaan zo hand in hand. Of je nu een lange kast aan de muur hangt, of een opbergkast onder de wastafel plaatst, uiteindelijk geeft een kastje de badkamer altijd wat extra uitstraling.