Pura Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Prachtige terrastegels voor een praktische tuin en terras

Als je besluit om een nieuwe tuin aan te laten leggen, kom je voor vele keuzes te staan. Elk jaar zijn er nieuwe trends in terrasinrichting te vinden. Daarnaast zijn er ook nieuwe trends voor bloemen en planten in de tuin. Het is slim om je goed voor te laten lichten en om winkels te bezoeken, zodat je een beter beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is. Ook is het goed om te weten wat de laatste trends onder de terrastegels zijn en welke voordelen terrastegels allemaal met zich meebrengen. Kies je daarnaast voor grote terrastegels of kleine terrastegels? We hebben het voor je uitgezocht. Lees snel dit artikel voor tips en trends.

Trends onder de terrastegels

De afgelopen jaren zijn er veel trend voorbij gekomen op het gebied van tuininrichting. Een populaire trend in de tuininrichting is op dit moment de betontegel. Betontegels zijn gemakkelijk om te verplaatsen en ideaal om te plaatsen wanneer de ondergrond vlak is. De betontegels worden vaak geplaatst op opritten en terrassen. Betontegels zijn wel gevoeliger voor het zonlicht, dus kunnen van kleur veranderen. De natuursteentegel wordt ook vaak gekozen voor op het terras. Deze soort tegel heeft een stijlvolle uitstraling en geen enkele tegel is hetzelfde. Ze zijn tevens gemakkelijk in onderhoud.

Voordelen keramische tegels

Er wordt vaak gekozen voor terrastegels van keramiek, want keramiek is niet glad. De tegels hebben een stroef oppervlak, waardoor je niet snel uitglijd. Daarnaast zijn keramische tegels gemakkelijk schoon te maken. De tegel heeft een hoge dichtheid, waardoor het vuil niet de kans krijgt om zicht te hechten aan het dichte oppervlak. Dit betekent dat er minder groene aanslag op de tegels komt. Ook zijn de keramische tuintegels bijna honderd procent waterafstotend en zijn daarnaast slijtvast. Er komen dus niet snel krassen op de tegels. Een nadeel van deze tegels is dat ze erg kostbaar zijn. Ook is er een ondergrond van split nodig in plaats van het traditionele zandbed. Daarnaast moeten de tegel worden gevoegd, wat zorgt voor extra kosten.

Kies je voor grote terrastegels of kleine tegels?

Het hangt af van jouw tuin of je voor grote of kleine tegels kiest. Grote terrastegels kunnen erg mooi zijn, maar passen het beste wanneer de tegels in rijen van drie gelegd kunnen worden. In een kleine tuin kan dit vaak niet, dus in dat geval is het beter om voor kleine tegels te kiezen. De tegels in rijen van drie leggen, zorgt ervoor dat de tuin ruimtelijker lijkt. Terrastegels leggen kun je zelf doen als je handig bent. Ben je dit niet? Laat het dan door een gespecialiseerd bedrijf doen. Dit kost meer geld, maar het resultaat is een stuk mooier.