Pura Wonen
Image default
Slaapkamer

Inloopkast ontwerptips

Het ontwerpen van een inloopkast is een leuke uitdaging. Sommige mensen vinden de vele keuzemogelijkheden overweldigend. Maar geen probleem. Hieronder vind je enkele tips voor de indeling, materialen, accessoires en andere zaken om de perfecte inloopkast te creëren.

Bepaal je behoeften

Overweeg eerst wat je allemaal in je dressing wilt opbergen. Maak een inventaris van al je kledij, schoenen en accessoires. Dit overzicht zal je helpen om de juiste afmetingen en indeling te bepalen. Zoals het spreekwoord zegt: goed begonnen is half gewonnen. 

Gebruik de ruimte efficient

Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op. Ja, elke centimeter telt. Op basis van de opmetingen maak je een plattegrond. Hiermee kan je naar een meubelzaak of schrijnwerker stappen. Maak je geen zorgen: voor de plaatsing zal een professional alles komen nameten om ervoor te zorgen dat je op maat gemaakte dressing perfect past.

Kies de juiste materialen

Inloopkasten worden gemaakt uit diverse materialen. Hout en melamine zijn populaire keuzes voor kasten. Hout geeft een warme uitstraling, terwijl melamine gemakkelijk te onderhouden is. Nog een voordeel van melamine is de ruime keuze aan kleuren. Van eenvoudig wit tot een trendy muntkleur: alles kan. 

Creëer zones

Verdeel je inloopkast in zones op basis van het type kleding. Voorzie ruimte voor jurken, broeken, overhemden, truien, T-shirts… Elke zone heeft een andere opbergoplossing nodig. Voor overhemden gebruik je kleerhangers, voor broeken een uitschuifbare broekhanger.

Daarnaast heb je nog ruimte nodig voor accessoires, zoals juwelen. Je kan die opbergen in speciale doosjes, of etaleren in een juweellade. Zo heb je meteen een overzicht van al je ringen, oorbellen, halskettingen en armbanden. 

Spiegel en zitgelegenheid

Een spiegel in je inloopkast is handig voor het bekijken van outfits. Dat kan een wandspiegel zijn of een spiegeldeur. Zorg er in elk geval voor dat de spiegel groot genoeg is. Je wil natuurlijk je volledig outfit kunnen bewonderen.

Daarnaast mag een krukje of zitbankje niet ontbreken. Dat komt van pas tijdens het aantrekken van sokken of schoenen. 

Budget

Nog een laatste tip: bepaal van tevoren een budget en houd je eraan. Het is niet de bedoeling dat je aan een inloopkast op maat een financiele kater overhoudt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een stijlvolle inloopkast te creëren zonder een klein fortuin te investeren.