Pura Wonen
Image default
Landelijk leven

Geef je tuin een upgrade met steigerhouten tuinmeubelen

Ben je je tuin opnieuw aan het inrichten en ben je toe aan nieuwe tuinmeubelen? Kijk dan zeker eens bij de tuinmeubelen die zijn gemaakt van steigerhout. Deze meubelen zijn zeer duurzaam en geven je tuin direct een stoere look. Kies een grote steigerhouten tuintafel om heerlijk met familie en vrienden te tafelen, of kies voor een steigerhouten loungeset om ontspannen te kunnen genieten van de zwoele zomeravonden. Steigerhouten tuinmeubelen zijn er in verschillende vormen, maten en afmetingen zodat er altijd wel iets geschikts tussen zit. En anders laat je het gewoon op maat maken. Dus of je tuin nu groot of klein is, genieten van een duurzaam steigerhouten meubel kan altijd!

Steigerhouten tuinmeubelen voor een stoere sfeer 

Steigerhouten tuinmeubelen zorgen zonder enige twijfel voor een stoere sfeer in de tuin. Combineer de Steigerhouten meubelen eens met een stalen of aluminium tafel en je hebt direct de industriële sfeer te pakken. Je kan de steigerhouten meubelen gerust het hele jaar buiten laten staan. Je ziet dan perfect hoe het hout reageert op de verschillende weersinvloeden zonder dat de kwaliteit van het hout achteruit gaat. Hierdoor gaan de steigerhouten tuinmeubelen jarenlang mee. En het mooiste is dat de meubelen geschikt zijn voor zowel kleine tuinen als grote tuinen. De meubels zijn namelijk perfect aan te passen aan de afmetingen van de tuin, zodat er altijd wel een meubel is dat past bij jou, jouw tuin en jouw specifieke wensen.

De herkomst en de behandeling van steigerhouten tuinmeubelen

 De steigerhouten tuinmeubelen zijn gemaakt van steigerhout. Steigerhout is eigenlijk vurenhout, wat als eigenschap heeft dat het relatief flexibel is. Steigerhout is namelijk zacht hout met lange vezels. Hierdoor is het uitermate geschikt om te gebruiken voor steigers in de bouw, maat dus ook om de meest prachtige meubels van te maken. En ondanks dat steigerhout zacht hout is, is het van nature zeer sterk materiaal. Vurenhout is eenvoudig te bewerken en kan je behandelen met een beits of lak om de kleurvastheid te garanderen. Hierdoor behouden de meubelen de oorspronkelijke kleur. Wil je liever het hout zien werken? Dan kan je ervoor kiezen om de steigerhouten meubelen onbehandeld te laten. De kleur zal dan langzamerhand veranderen in een grijze kleur. De kwaliteit van het hout gaat niet achteruit waardoor je jarenlang van je meubels kan genieten. Ideaal toch?

Stoere en oersterke tuinmeubelen

Ben je dus op zoek naar nieuwe meubels voor je tuin? Kijk dan eens naar de stoere meubels die gemaakt zijn van steigerhout. Of je nu in het bezit bent van een klein balkon of juist een grote tuin; een meubel van steigerhout past altijd. Het hout is zeer duurzaam, slijtvast en het voordeel is dat je de meubelen in de winter buiten kan laten staan. Dit scheelt je veel in opbergruimte maar ook in tijd. Laat het hout werken voor een stoere look in je tuin of combineer de meubelen met klassieke accessoires. Wat je keuze ook wordt, de steigerhouten meubelen zullen echte eyecatchers zijn. Geniet met zijn allen aan een grote eettafel of geniet van de avondzon tijdens de zwoele zomeravonden.