Pura Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Een goede entree ruimte inrichten

Een goede entree ruimte inrichten

De entree is waar je mensen begroet en veelal ook binnenlaat. Dit moet dus echt een eyecatcher zijn en een manier om de ruimte op te fleuren is een kapstok kopen. Deze kun je namelijk vaak aan de wand bevestigen en je jassen dus ook op kleur of model hangen. Voor de regenjas heren en dames is het belangrijk dat er ook voldoende ruimte zit tussen de haakjes in. Ze moeten namelijk voldoende ruimte hebben om te kunnen drogen en doorluchten. Sommige kapstokken zijn daarom voorzien van meerdere lagen met haakjes. Zo kun je nog meer jassen ophangen en dat ziet er ook super gaaf uit. Zo is een van de beste tips om de jassen voor volwassenen op de bovenste haken te hangen en die van de kinderen op de onderste. Zo vallen de kinderjassen niet op en zijn de jassen van de volwassenen een eyecatcher.

De kwaliteit van regenjassen is ook belangrijk

Om de kapstok altijd te laten shinen is het ook belangrijk dat je regenjassen met een bepaalde kwaliteit koopt. Zo is de Maium regenjas een echte aanrader. Deze jassen zijn iets duurder, maar dat komt ook doordat ze duurzaam ontworpen worden. Hierdoor worden ze minder snel vies, maar blijven ze ook langer hun kleur behouden. Aan de buitenkant wordt namelijk een extra beschermingslaag geplaatst die vuilafstotend werkt. Dit zorgt ervoor dat ook de regenjas er altijd goed uitziet, ook wanneer je hem een lange tijd niet gebruikt. Het is echt maar een kleine investering voor de grote winst die je elke dag met plezier beleeft aan de kapstok of wanneer je hem nodig hebt om te dragen.

Waarom kiezen voor een kapstok?

Een kapstok heeft bijna iedereen in huis gewoon nodig. Of het nu een staande is waar je de jassen aan op hangt in een hal of een wandkapstok die je tegen een muur monteert. Je moet ergens je jassen en vesten immers aan ophangen. Echter kun je van beide modellen een eyecatcher in de ruimte maken. Naast praktisch zijn ze ook gewoon een interieur item waarbij je de jassen juist op kleur of lengte kunt hangen. Zo ontstaat er een mooie kleurcombinatie of juist een strakke stijl door het hangen de jassen van klein naar groot of vice versa. Het ziet er altijd beter uit als een kale muur of een ruimte waar niets in staat!

Overige wooninrichting tips

Een goede entreeruimte vul je niet met te veel spullen. Naast de kapstokken en eventueel een tafeltje of schilderij is het vol genoeg. Het is een ruimte waar je immers veel  doorheen loopt en je wil niet dat de mensen die op bezoek komen op hun tenen moeten lopen om naar de woonkamer te komen. Mocht je een grotere entree hebben dan is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Wat je eventueel wel kunt doen is de muren een kleur geven. Dit zorgt voor een leuk contrast, maar zorg er dan wel voor dat het een beetje matcht met je andere objecten of de stijl die je door heel je huis hebt.