Pura Wonen
Image default
Bedtextiel

Hoe kies je een dekbedovertrek?

Hoe goed en comfortabel je slaapt, kan sterk afhangen van de kwaliteit van de hoes van je dekbed. Het gebruik van dekbedovertrekken voorkomt dat stof, mijten en andere vormen van vuil je beddengoed binnendringen. Bovendien zorgen ze voor een extra warmtelaag voor je bed en bieden ze je tal van mogelijkheden om je kamer in te richten. Een oplossing voor het kopen van een van de vele beschikbare dekbedovertrekken die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, is om dekbedovertrekken online te kopen. Om je een betere nachtrust te geven en de juiste dekbedovertrek voor je slaapkamer te kiezen, hebben we een uitgebreide gids samengesteld met advies van experts uit de industrie over hoe je het geschikte materiaal en het juiste aantal draden kiest. Deze gids is bedoeld om je te helpen bij het maken van de best mogelijke beslissing.

Hoe kies je het beste materiaal voor een dekbedovertrek?

Zowel het comfortniveau als de algehele uitstraling van het stuk worden beïnvloed door de stof die je kiest voor de hoes van je dekbed. Bij het kiezen van een hoes materiaal voor je dekbed moet je rekening houden met het weer, de temperatuur waarop je graag slaapt en hoe gevoelig je huid is. Je moet ook nadenken over de levensduur voordat je een beslissing neemt, zoals hoe gemakkelijk het schoon te maken is en hoe lang de stof meegaat. Katoen is een populair materiaal voor dekbedovertrekken omdat het zacht en duurzaam is en lucht doorlaat. Je kunt kiezen voor een flanellen of geborsteld katoenen dekbedovertrek voor extra warmte tijdens de koudere maanden. Je kunt ook kiezen voor een bamboe dekbedovertrek om je slaapkamer groener te maken. De bamboevezels worden op een milieuvriendelijke manier gekweekt en vervolgens verwerkt tot een stof die zeer zacht, licht en ademend is. Dit maakt het een uitstekende keuze voor warm zomerweer.

Wat is het ideale aantal draadtellingen?

Het aantal strengen garen dat in een enkele vierkante centimeter stof kan worden geweven, wordt het “draadaantal” genoemd. De meeste textiel experts zijn het erover eens dat een laken tussen de 200 en 800 draden moet hebben, waarbij 800 draden zachter en comfortabeler zijn dan 200 draden. Alles met meer dan 800 draden voelt niet merkbaar zachter aan, en de kwaliteit van hoezen met meer dan 1000 draden wordt na verloop van tijd vaak slechter. Omdat er meer draden per vierkante centimeter zijn, moeten wevers meerlaags garen gebruiken, dat dikker is dan enkellaags garen.