Pura Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tips lange dames regenjas

Tips lange dames regenjas

Nu de zomer weer voorbij is en het weer dus weer minder wordt, neemt de kans op regen ook steeds verder toe. Omdat je er niet altijd aan ontkomt om de regen te kunnen ontlopen, is een regenjas natuurlijk wel ontzettend handig. Het voordeel wat je namelijk hebt, is dat je het niet alleen lekker warm hebt, maar je ook droog blijft. Toch zijn er wel een andere zaken om rekening mee te houden tijdens het uitzoeken van zo’n jas. Waar het bij mannen vaak puur functioneel dient te zijn, hebben vrouwen vaak nog wat aanvullende eisen. Om je hierin te kunnen helpen, hebben we een aantal handigheden voor je, die het vinden van de perfecte jas een stuk eenvoudiger maakt.

 

Het gewicht van de jas

Ben jij op zoek naar een regenjas dames, dan is het aan te raden om ook even goed na te denken over het gewicht van de jas. Tijdens de zomermaanden wil je natuurlijk geen dikke zware jas dragen, terwijl dit in de herfst en ook winter geen enkel probleem is. De reden dat we de benoemen, is omdat we in Nederland te maken hebben met een klimaat waarbij het ook in de zomer af en toe wel eens kan regenen. Het is dan wel fijn dat je ook met 20 graden een regenjas kunt dragen die niet te warm is en ook lekker licht is qua gewicht.

 

Hoe waterdicht moet je jas zijn?

De kans dat je een flink eind in de stromende regen gaat wandelen, die is natuurlijk niet heel groot. Toch is het wel verstandig om na te denken over de waterdichtheid van de regenjas. Als volwassene zou je bijvoorbeeld rustig met een wat mindere jas uit de voeten kunnen, terwijl een regenjas kind goed waterafstotend moet zijn. De meeste regenjassen zijn tot op zekere hoogte waterdicht, maar vaak zijn de naden en ritsen een uitdaging. Het is daarom dus ook goed om te kijken naar een jas waar bij er aanvullend nog een flap over de rits heen komt, zodat je niet te maken krijgt met waterdruppels die alsnog naar binnen kunnen dringen. Zeker iets om rekening mee te houden dus.

 

Welke stijl vind je mooi?

Veel vrouwen vinden niet alleen het praktische aspect van een regenjas belangrijk, maar ook hoe de jas eruit ziet. Het is dus ook goed om na te denken over de stijl van de jas. Vooral wanneer je van plan bent om deze nieuwe jas de hele herfst en ook winter aan te trekken. Zo kun je kiezen voor een chique model, maar is wat meer casual ook heel goed mogelijk. Waar de meeste regenjassen vroeger alleen functioneel bleken te zijn, is ook de stijl en de look van de jas een belangrijk punt geworden. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je met een oubollige regenjas komt, terwijl de rest van je kleding casual of chique is. Bepaal dus vooral de stijl en dan is de kans vrij groot dat de rest ook wel goed komt.