Pura Wonen
Image default
Aanbiedingen

Het nut van speelgoed

Het Bandits & Angels speelgoed weet kinderen van verschillende leeftijden eindeloos plezier te geven. Bandits & Angels staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten, die stuk voor stuk met passie worden vervaardigd. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld peutertrolleys, kinderkeukens, speeltenten, poppenhuizen en nog veel meer. Bij aanschaf van een van onze producten ben jij verzekerd van vele jaren speelplezier voor jouw kinderen.

Het belang van speelgoed voor de vroege ontwikkeling van kinderen

Kinderen zijn de sleutel tot de toekomst en kinderen zijn dol op hun speelgoed. Is er een verband tussen de ontwikkeling van een kind en het speelgoed dat het omringt? Herinnert jij je nog wat je favoriete speelgoed was toen je opgroeide? Of het nu een opgezette teddybeer was of een plastic GI Joe, we hebben allemaal dierbare herinneringen aan speelgoed. Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust hoe speelgoed je opvoeding en ontwikkeling in de loop der jaren heeft beïnvloed. In feite is er een reden waarom kleuters leren door middel van speelgoed en leuke kunst. Speelgoed heeft een magische kracht om de capaciteiten en vaardigheden van een kind te verbeteren en het voor te bereiden op het leven.

Bij Bandits & Angels hebben we een passie voor speelgoed. Sterker nog, we zijn enthousiast over het omringen van kinderen met speelgoed dat belangrijk is tijdens de ontwikkeling van de kindertijd. Bij ons vind je ook een leuke driewieler loopfiets voor je peuter

Experts zijn het eens met de feiten!

Kinderen leren door te spelen en te ontdekken, waarbij speelgoed centrale instrumenten zijn die hen aanmoedigen de wereld te ontdekken. Daarom biedt speelgoed veel opwinding, vreugde en geluk, wat het gevoel van eigenwaarde van een kind kan versterken.

In dit bericht zullen we uiteenzetten waarom speelgoed zo belangrijk is tijdens de ontwikkeling van kinderen.

Motorische vaardigheden

Motorische vaardigheden zijn onze favoriet, hier bij Bandits & Angels. Wij denken dat speelgoed, dat met de fysieke vaardigheden van een kind bezig is, een goede oefening is om hun motorische vaardigheden te verbeteren. Of ze nu kleuren, een pop aankleden of de omgeving manoeuvreren op een ride-on, kinderen gebruiken hun tastzin en gezichtsvermogen. Het gebruik van loopstoeltjes, driewielers, fietsjes en speelgoedautootjes kan hun grove motoriek, of wat wetenschappers fysiognomie noemen, stimuleren. Bovendien kunnen kinderen met speelgoed ook coördinatie en evenwicht ontdekken door lichamelijk actief te blijven, wat veel complicaties kan voorkomen als ze opgroeien en een gezonde levensstijl aannemen. Speelgoed motiveert kinderen van jongs af aan om hun handen en voeten te gebruiken als een vorm van ontdekking, waarbij kleuren en geluiden beginnen om leerervaringen te creëren. Zodra een baby leert kruipen en zitten, moedigt het speelgoed hem aan om te bewegen. Je hebt vast wel gemerkt dat je kind zich uit de naad werkt om bij zijn favoriete speelgoed te komen.

Emotionele ontwikkeling

Speelgoed stelt kinderen in staat hun creativiteit te verkennen en hun emoties beter te uiten. Of het kind nu een rollenspel speelt met verschillende personages en kostuums, of een babypop in slaap wiegt, hun ruimte wordt verrijkt met vriendelijk speelgoed. Kinderen beginnen hun verbeelding te gebruiken en hun horizon te verruimen door gewoon te spelen. Zij vinden vaak fantasiewerelden uit vol abstracte ideeën, waarbij hun vermogen om symbolen te interpreteren en te creëren wordt aangemoedigd die horen bij een volwassen persoonlijkheid met eigen regels.

Voor een kind is speelgoed een effectieve manier om zich stapsgewijs te ontwikkelen. Volwassenen associëren speelgoed vaak met iets dat in een winkel wordt verkocht. Maar voor kinderen lijkt speelgoed op een heel nieuw universum. Het zijn voorwerpen die ze kunnen voelen en aanraken, en die hun ervaringen transformeren zoals het spelen met klei, verf, speeldeeg, actiefiguren en auto’s om op te rijden. De combinatie van deze ervaringen met de ontwikkeling van de kindertijd leidt tot het aanleren van effectieve besluitvaardigheid op jonge leeftijd. Beter nog, hun verbeelding wordt nooit tot rust gebracht.

Sociale ontwikkeling

Naast het verbeteren van de taalvaardigheid van een kind, inspireert speelgoed ook tot sociale vaardigheden die een vollediger begrip van de maatschappij in het algemeen creëren. Speelgoed nodigt kinderen uit tot interactie met volwassenen en leeftijdsgenootjes, buren en speelkameraadjes. Door gewoon met een ander kind te spelen, kunnen ze betere ervaringen voor zichzelf creëren. Zij leren van hun ervaringen in de omgang met andere kinderen via speelgoed en speeltjes. Kinderen leren respect, delen, samenwerken en discipline door interactie met elkaar centraal te stellen in de speeltijd. Speelgoed kan kinderen helpen een band op te bouwen met elkaar en met volwassenen van alle leeftijden.

Cognitieve ontwikkeling

Speelgoed stimuleert ook de cognitieve ontwikkeling van een kind tijdens de kinderjaren. Speelgoed kan het concentratievermogen stimuleren en de aandachtsspanne en het geheugen verbeteren. Bordspellen, tekenborden en muziekinstrumenten spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen. Het speelgoed is de sleutel tot hun toekomstige zelfstandigheid. Neem de eenvoudige handeling van het in elkaar zetten van bouwstenen of het rijden op een fiets buiten. Kinderen profiteren van de cognitieve ontwikkeling die wordt gestimuleerd door speelgoed dat hen kan helpen groeien. De cognitieve ontwikkeling tijdens de kinderjaren verbetert het vermogen van het kind om talen en wiskundige vaardigheden op een leuke manier te benaderen.

Wist jij dat speelgoed zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen? Ik weet zeker van wel.

https://www.amsterdamsuitburo.nl/amsterdam/tips-dagje-vondelpark-met-je-kids/